Kayseri Nakliye Taşınma işleminden önce değerli eşyaların güvenli bir yere konması, gerekli belgelerin biraraya getirilerek saklanması, mobilya ve eşyaların dikkatlice paketlenmesi, mobilyaların demonte edilerek taşınması, elektronik eşyaların yetkili servis aracılığıyla yeni eve nakledilmesi ve yeni evde ilk olarak gerekli olacak eşyaların araçta kolay bir yere konması en çok dikkat edeceğiniz noktalar olmalı.
Eski evden ayrılırken…
Eski evinizden ayrılmadan önce tüm faturalarınızı ödediğinizden emin olup makbuzlarını saklamayı, ev sahibiniz ile depozito konusunu görüşmek için zaman ayırmayı, yeni adresinizi iletişimde olduğunuz kurumlara bildirmeyi, eski ev anahtarlarınızı teslim etmeyi, varsa eski evinizin sigortasını yeni evinize nakletmeyi, son olarak yeni gelecek insanların olumsuz yargılarıyla karşılaşmamak adına temiz bir şekilde bıraktığınız eski evinizin pencerelerini ve kapılarını kilitleyip anahtarları ev sahibine vermeyi unutmayın.
Taşınma gününden evvel size uygun olan bir nakliye firmasıyla anlaşmanız yerinde olacaktır. Sözleşmeyi dikkatlice okuyarak imzalamanız daha sonra herhangi bir hasar durumunda ilgili firmadan talep edebileceğiniz haklarınızı bilmeniz açısından oldukça önemlidir. Nakliye şirketinde iletişim ve yeni adres bilgilerinin olduğundan emin olun. Örneğin nakliye şirketinin evinize kolayca ulaşmasını sağlamak için bir kroki hazırlayabilirsiniz. Taşınma günü nakliye şirketi evden ayrılana kadar evden ayrılmamak da tüm eşyalarınızın taşındığından emin olmanız yönünden dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Yeni eve ulaşınca…
Eşyalar geldiği anda neyi nereye koyacağınıza karar vermek oldukça zordur. Son anda yaşacağınız bu stresten kurtulmak için yeni evinize uygun bir yerleşim planı yapın. Ayrıca taşınmadan önce bir ön temizlik yapmış olmanız eşyalar geldiğinde yerleşmenizi kolaylaştıracaktır. Evin boya ve badana işleriyle korniş, kombi, elektrik gibi tesisat işlerinin de taşınmadan yapılmasında yarar vardır. Nakliye taşıtları eşyaları boşalttıkça eşya listesini kontrol ederken, eşyalarınızı düzenli taşımaları ve yerleştirmeleri için firma yetkililerinin yardımını rica etmek, taşınmanızın kısa bir süre içinde tamamlanmasını sağlayacaktır.
Taşınırken bunları yapmakta da fayda var!
Yeni evinize yakın banka şubesi veya bankamatiğin yerini öğrenene kadar idare etmenizi sağlayacak oranda nakit parayı çekip yanınızda bulundurmak akılcı bir çözüm olacaktır. Ayrıca eski yaşadığınız mekâna çok uzak bir yerde oturacaksanız eski adresinizdeki banka hesaplarınızı kapatıp yeni adresinizde açtırmanız faydalı olabilir.
Taşıma şirketleri bitki ve evcil hayvanlarınızı taşımayı kabul etmeyebilir. Son anda sorun yaşamak istemiyorsanız bu konuyu taşımayı yaptıracağınız şirketle konuşun.
Temizlemeye veya tamire verilen eşyalarla, kiralamadan veya komşulardan almış olduğunuz tüm eşyaları hatırlamaya özen gösterin.
Yerinize taşınacak birini bulduysanız ev sahibinize bu konuyu danışabilirsiniz.
Küçük yaşta olan çocuğunuz varsa, taşınma günü onunla ilgilenmesi için bir bakıcı, akraba ya da arkadaşınızı ayarlayabilirsiniz.

CATEGORIES

TIKLA ARA